Legnépszerűbb könyvsorozatok anyák napjára

Legnépszerűbb könyvsorozatok anyák napjára

Mikor van anyák napja:
Legnépszerűbb könyvsorozatok anyák napjára

Az anyák napja minden évben különleges alkalom, amikor az édesanyákat köszöntjük és megajándékozzuk az áldozatos munkájukért és a szeretetükért. Azonban sokszor nehéz olyan ajándékot találni, amely igazán kifejezi az érzéseinket. Az egyik legnépszerűbb ajándékötlet, ami mindig sikerrel jár, az a könyv.

Egy jó könyv minden alkalomra tökéletes ajándék lehet. Egy jó könyvnél már csak a kedvenc könyvsorozatának legújabb példánya lehet jobb ajándék, ha van ilyen. Olvass tovább, és ismerd meg a legnépszerűbb könyvsorozatokat, hogy az édesanyád számára olyan ajándékot adhass, amely garantáltan elnyeri a tetszését!
Könyvsorozatok ajándékba sci-fi rajongó anyukáknak

Az ajándék személyessé tétele mindig nagyon fontos, főleg anyák napján. Egy olyan ajándék, amely magában hordozza az édesanyád személyiségét, garantáltan elnyeri a tetszését és örömet okoz neki. Ha édesanyád imádja a sci-fi / fantasy könyveket, akkor az alábbi könyvsorozatok kiváló ajándékok lehetnek a számára:

  1. Harry Potter – J.K. Rowling

A Harry Potter könyvek az egész világot meghódította, kortól és nemtől függetlenül. Bár nem kifejezetten felnőtt regény, de ha nem olvasta eddig, akkor szuper ajándék lehet. J.K. Rowling varázslatos világa, a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola, és a varázslatos kalandok mindenkit elbűvölnek.

  1. Narnia Krónikái – C. S. Lewis

Ha már a klasszikusoknál tartunk, akkor ne feledkezzünk meg a Narnia Krónikáiról sem. Bár elsősorban ifjúsági könyv nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is szuper olvasmány lehet.

  1. Metró 2033 – Dmitry Glukhovsky

A regénysorozat egy nagyon izgalmas, sötét hangulatú fantasy, mely végig fenntartja az érdeklődést. A posztapokaliptikus történet a moszkvai metróban játszódik, az egyetlen védett helyen, ahol az emberek túlélhetik az atomháború nyomán kialakuló veszélyeket. Ha édesanyád szereti egy izgalmas fantasy könyveket akkor a Metró 2033 trilógia biztosan jó választás.

  1. Az Éhezők Viadala – Suzanne Collins

Sokan nem tudják, hogy Az éhezők viadala nagy sikerű mozifilm Suzanne Collins regényei nyomán készült. A történet tele van izgalommal, feszültséggel és érzelmi hullámvasutakkal. Az éhezők viadala könyvsorozat kihagyhatatlan azok számára, akik kedvelik a disztópikus világban játszódó, akciódús fantasy történeteket.

  1. Vaják – Andrzej Sapkowski

Bár a Vaják sosem volt ismeretlen könyv – különösen a játéknak köszönhetően, mely nagyon sikeres volt -, a sorozatadaptáció új lökést adott a könyveknek is. Ha édesanyád szereti a komolyabb fantasyket, akkor jobb könyvsorozatot nem is választhatnál számára, mint a Vaják könyvek.

  1. A ​Dűne – Frank Herbert

Frank Herbert legendás regénysorozata, a Dűne könyvek, amely megjelenésekor elnyerte a Hugo- és a Nebula-díjat, talán a legjobb sci-fi, amit valaha írtak. Lebilincselő cselekményével, magával ragadó atmoszférájával és páratlan elbeszéléseivel teljesen elvarázsolta a sci-fi rajongókat.

Legnépszerűbb könyvsorozatok anyák napjára
Legnépszerűbb könyvsorozatok anyák napjára
Romantikus könyvsorozatok

Ha édesanyád inkább romantikus alkat akkor az alábbi könyvsorozatokat ajánljuk számára:

  • Outlander-sorozat – Diana Gabaldon

Napjaink egyik legnépszerűbb, történelmi ihletésű romantikus fantasy könyvsorozata. Az első rész még 1990-ben jelent meg, amit további nyolc követett. A történet a huszadik században játszódik és egy brit ápolónő, Claire Randall időutazását, valamint szerelmi kalandját meséli el.

  • A szürke ötven árnyalata – E. L. James

Az erotikus könyvsorozatok fontos mérföldkövének számít ez a könyvsorozat. Középpontjában egy tehetős és befolyásos fiatal férfi, Christian Grey, és egy naiv, ártatlanságában is vonzó egyetemista lány, Anastasia Steele kapcsolata áll, amelyen keresztül a BDSM szubkultúrába nyerhetünk betekintést. A téma reprezentálásának módja erősen megosztotta ugyan a közönséget, de a mai napig az egyik legnépszerűbb könyvsorozatnak számít.

  • A Démonkirály átka – K. F. Breene

Ez egy sötét és erotikával fűszerezett romantikus fantasy történet, amely a Szépség és a Szörnyeteg újragondolt változatának is tekinthető. Lebilincselő mese egy elátkozott királyságról, amely egykor virágzó volt és gyönyörű, míg a démonkirály mindent tönkre nem tett.

  • A Bridgerton család – Julia Quinn

Aki imádta a Büszkeség és balítéletet annak a Bridgerton család lesz az új kedvence! A 19. században játszódó történet nyolc testvér boldogságkereséséről szól – minden kötet másik testvért állít a középpontba, így nyolc különböző szerelmi történet alakulását ismerhetjük meg a Bridgerton könyvek lapjain.

Bármilyen ajándékot is válassz, a legfontosabb az, hogy az ajándék kifejezze az édesanyád iránti szeretetedet és tiszteletedet, és örömöt okozzon számára. Az édesanyád biztosan nagyon fog örülni, hiszen az Anyák napja minden édesanya számára különleges ünnep!