Anyák napja dekoráció – 2+2 színes ötlet

Mióta ünnepeljük az anyák napját?

Anyák napja:Anyák napja dekoráció – 2+2 színes ötlet

Az édesanyák felköszöntése kiváló alkalmat kínál mindazoknak, akik szeretnek saját kezűleg készíteni mindenféle kreatív alkotást. Már csak azért is, mert nemcsak a nekik szánt meglepetés ajándékot lehet így előállítani, hanem a dekorációt is. Egy ilyen fontos ünnep esetében ugyanis adja magát, hogy akár az egész lakásunkat díszbe boríthatjuk eme bensőséges családi esemény örömére. Anyák napja dekoráció 2+2 színes ötlet.

Anyák napja dekoráció – a legnépszerűbb dekorációs kellék, a virág

Mi, nők különösen kedveljük a mindenféle tarkabarka, az illatok széles skálájával rendelkező virágkölteményeket. Így hát szinte bizonyos, hogy nincs olyan édesanya, aki ne hatódna meg könnyekig, ha otthonában megéledne a virágba borult természet. A tavaszi környezet igazán méltó ehhez a jeles ünnephez, így hát ne habozzunk kihasználni az ebben rejlő lehetőségeket.

  1. Kétszínű orgonából dekoráció

Az orgona nemcsak rendkívül különleges virág, hanem vonzóan elegáns is, ezért kiválóan alkalmas lakásunk ünnepivé varázslásához is. Az egyszínű fehér felületekre érdemes az élénklila változatát használni. Tehetjük az asztal ünnepi terítőjére vázában, és akár a fali kaspókba is tűzhetünk néhány szálat, esetleg egy sarki helyre dekornak.

Anyák napja dekoráció
Anyák napja dekoráció, orgona két színben

De készíthetünk vidám koszorúkat is. Ha összefonunk néhány lila és fehér orgonaágat, csodálatos színkollekciója biztosan feldobja az otthonunkat.

  1. A vidám, tarkabarka virágok

Ha igazán vidám hangulatot kívánunk teremteni, összeválogathatunk néhányat a legkülönbözőbb mezei virágokból. Ezeket aztán tehetjük fonott kosárba, és a lakás különböző pontjain kihelyezhetjük. A színek kavalkádja biztosan örömteli mosolyt varázsol édesanyánk arcára!

Szerencsére a virágokból készült anyák napi dekorációk variációja végtelen lehet, érdemes tehát kihasználni, hogy kiélhessük vele kreativitásunkat. De az se baj, ha nem szeretnénk ezekkel a törékeny, viszonylag rövid életű növénykékkel bajlódni.

Anyák napja dekoráció
Anyák napja dekoráció, vidám kisvirágok

Anyák napja dekoráció – papírból bármit elő lehet teremteni

Akinek egy kis kézügyessége van, azok számára nem lesz nehéz a tökéletes anyák napi dekoráció elkészítése. Papírdekorációs kellékek segítségével szinte bármit megvalósíthatunk, hogy kellően ünnepivé varázsoljuk az anyák napját. Segítségével olyan virágkölteményeket is létre lehet hozni, melyek szinte megszólalásig hasonlítanak a valódi virágokhoz.

  1. Rózsák krepp-papírból

Nem kell mást tenned, mint különböző színű összetekert krepp-papírokból néhány centiméter széles csíkokat vágni. Ezt tekerd ki, felezd meg, és vágd ketté. Hajtsd le a csík felső részét a csík szélességének kb. feléig. Ezt követően az egyik végétől hajtogasd össze kicsit felgyűrögetve a csíkot. Az így kapott papírrózsa tövét kösd össze egy zsinórral, és máris kész a krepprózsa! Ezeket a kis rózsafejeket pedig aztán bárhová kitűzheted.

tipp:

Használj többféle színt. Egy lila és rózsaszín krepp-papírból már csodálatos rózsadekorációkat készíthetsz. Mesés papírrózsák készítése a Manó kuckó segítségével:

  1. Papírvirágok kicsiknek

A gyermekek is szépséges papírvirágokat készíthetnek egy hosszában félbevágott, zöldre festett vécépapír-guriga és hurkapálca segítségével. A gurigába tekert hurkapálca adja a virág szárát, a pálca kiálló végére pedig a papírból kivágott színes virágfejek kerülnek.

Anyák napja blog

Anyák napi versek, köszöntők

Anyáknapi rövid versek

Anyák napi versek nagymamáknak

Anyák napi SMS- ek

Anyák napi képek

Anyák napi kifestők, színezők