Anyák napi programok

Anyák napi programok

Bár május első vasárnapja évről évre másik dátumra esik, egy biztos: nálunk, Magyarországon ez az édesanyák ideje. Ez a nap ugyanis az anyák napjának ünnepe.Anyák napi programok – a közösségi megemlékezések

Ilyenkor minden fiú és leány biztosan kedveskedik valamivel édesanyjának. Az óvodákban, iskolákban is különös figyelmet fordítanak arra, hogy megemlékezzenek eme jeles napról. A pedagógusok ilyenkor jó előre felkészítik a gyerekeket valami kis színdarabbal, versekkel, mesékkel, amit aztán bemutatnak a nagyközönség előtt.

Sok helyen a műsoros programon kívül valamilyen kézzel készített ajándékkal is kedveskednek a szülőknek. Hiszen minek is örülhetne jobban egy édesanya, mint saját magzatának két keze által megformált kreatív meglepetésnek!

Anyák napi programok

Anyák napi programok – a nagyközösség számára

De nemcsak az oktatási intézmények tartanak anyák napi ünnepséget. Szerencsére május első vasárnapja már a tavaszi időszakban van, így lehetőség nyílik a különböző szabadtéri programok megrendezésére is. Ilyenkor a nagyobb köztereken, parkokban gyakran szoktak családi eseményeket tartani, vásáros bódékkal, híres színpadi fellépőkkel, egyéb foglalkoztató programokkal.

Sok család ki is használja ezeket a rendezvényeket, és így tölti együtt anyák napjának ünnepét, a friss, illatos tavaszi szabadban. Elvégre mi is lehet jobb ünneplés, mint mikor együtt vagyunk szeretteinkkel? Boldogan élvezve a szabadnapot, a napsütést és a tartalmas szórakozást kínáló programokat, ilyenkor aztán igazán remekül telik az idő. Érdemes ezért jó előre feltérképezni az ekkortájt rendezett szabadtéri programlehetőségeket.

Anyák napi programok – a bensőséges ünneplés kedvelőinek

Ám nem biztos, hogy mindenki élvezi a nagyszabású rendezvényeket. Van, aki idegenkedik a tömegtől, hangzavartól, pezsgéstől. Éppen ezért ők az anyák napját is inkább szűk családi körben vágynak megünnepelni.

Persze így is ki lehet élvezni a tavaszi jó idő adta lehetőségeket. Nincs is kellemesebb – és egészségesebb! – programlehetőség annál, mint kinézni egy kellemes túraútvonalat, és egy közös kiránduláson élvezni a családi együttlétet.

Az aktív mozgás a szabadban azért is előnyös, mert ilyenkor kellemesen megéhezik a társaság. Ez jó indok arra, hogy keressünk egy útba eső kedves kis éttermet. Így egy ünnepi étkezéssel koronázzuk meg ezt a jeles napot. Ennek bizonyára minden édesanya örülni fog. Elvégre hiába csodálatos a főztje, mégis jobban esik az étel, ha nem neki kell elkészítenie.

Anyák napi programok

Anyák napi programok – édesanyánknak személyre szabva

Sokan viszont igyekeznek olyan ünnepi programot kitalálni édesanyjuknak, amiről tudják, hogy igazán örülne neki. Próbálják kilesni, kipuhatolni titkos, rejtett vágyaikat, és anyák napján igazi egyedi meglepetéssel kedveskedni neki. Bizonyára talán az ilyen felköszöntések tudják a legnagyobb boldogságot okozni az anyukáknak. Ha lehetőségünk van rá, akkor érdemes lehet már jó előre odafigyelni, mivel örvendeztethetnénk meg őket. Így lesz időnk, hogy anyák napjára meg is tudjon valósulni.

Anyák napi programok

Legyen bármiféle ünneplés is, egy az igazán fontos: a közös ünneplés, mosolygó családtagokkal, középpontban a legboldogabb édesanyával.

Anyák napi versek, köszöntők

Anyáknapi rövid versek

Anyák napi versek nagymamáknak

Anyák napi SMS- ek

Anyák napi képek

Anyák napi kifestők, színezők