Anyák napja másképp

Anyák napja másképp

Anyák napja másképp

Az anyák napját minden évben megtartják szerte a világon. Minden országban van egy olyan nap, ami kifejezetten róluk szól, minden édesanyáról és akár nagymamáról is.Hogy mit is jelent az, hogy az a nap róluk szól? Azt, hogy az anyukák tiszteletére ilyenkor rengeteg nyilvános program közül lehet választani. Ezek általában az egész család számára kellemes szórakozást, izgalmas kikapcsolódást kínálnak.

De megemlékeznek az óvodák, iskolák, egyéb közintézmények is az anyák napjáról. Már jó előre felkészülnek rá, a gyermekek előadnak valamit, és ajándékokat is készítenek.

És persze természetesen a legtöbb család saját körében is megünnepli az anyák napját. Meglepi közösségük „tyúkanyóját” valami olyannal, aminek biztosan örülni fog.

De miért is ennyire fontos megemlékezni az édesanyákról?

Anyák napja másképp: De miért is ennyire fontos megemlékezni az édesanyákról?
Anyák napja másképp: De miért is ennyire fontos megemlékezni az édesanyákról?

Anyák napja másképp – azok, akik valójában a háttérben állnak

Anyák napján tehát elsősorban tényleg az anyukák vannak a középpontban. De ez egyúttal azt is jelenti, hogy erre mindenki más készül fel. Az ötletelés („minek örülne a legjobban?”), az előkészítés és a megvalósítás az anyukák környezetének feladata.

Felkészülnek a nagy napra az óvónők, pedagógusok.

Felkészülnek anyák napjára a kisgyermekek.

És részt vesznek az előkészületekben, megvalósításban, ünneplésben az apukák is.

Az édesanyák pedig csak ülnek ölbe tett kézzel, várnak türelmesen, és élvezik az ünneplés gyümölcseit – gondoljuk mi.

Anyák napja másképp

Anyák napja másképp – mindeközben mit csinálnak az anyukák?

Természetesen a fenti mondatot mi sem gondoltuk komolyan. A legtöbb anyuka nagyon is tisztában van az anyák napja közeledtével, és az ezzel járó sürgölődés, készülődés nehézségeivel. Látja a titkos összebújásokat, érzi a figyelő tekinteteket, és tisztában van a háttérmunka nehézségeivel.

Ezek az anyukák meghatottan, kissé elszoruló szívvel követik végig a rajtuk kívül, de értük zajló „összeesküvés” munkálatait. Néha próbálnak észrevétlen módon egy kicsit besegíteni is, könnyíteni az apukák, gyermekek feszültségét. Maguk is izgulnak kicsit, hogy minden rendben legyen.

Anyák napja másképp – anyák napja, a közösségek összekovácsolódásának napja

És végül elérkezik a nagy nap. Az izgalom tetőfokára hág, majd átalakul ünnepi, boldog hangulattá. Végre mindenki együtt élvezi a meglepetés örömeit. Mindenki jelen van, aki számít. Az ünnepelt – az anyuka, nagymama, és az ünneplők – az apuka, gyerekek, nagypapa. Hiszen hogyan lehetne másképpen teljes az anyák napja, ha bármelyikük is hiányozna?

Mert valójában az anyák napja a közösség napja. A család napja, ahol ugyan az ünnepelt anyuka áll a középpontban, de az összes résztvevő együttese a lényeg. Az, hogy együtt van mindenki, aki számunkra a legfontosabb, és együtt éli meg a boldog pillanatokat.

Az anyák napja másképp tehát a szeretteinkkel való együttlét napja. Erre tanít, ezt erősíti minden más, külső anyák napi ünnepély, legyen szó óvodai megemlékezésről, vagy szabadtéri vígasságról.

Az anyák napját lehet bárhogyan ünnepelni – hagyományosan vagy rendhagyóan, egy a lényeg: élvezze azt együtt, közösen az egész család.

Anyák napja másképp

Anyák napi versek, köszöntők

Anyáknapi rövid versek

Anyák napi versek nagymamáknak

Anyák napi SMS- ek

Anyák napi képek

Anyák napi kifestők, színezők