Anyák napja virággal

Az anyák napja virággal együtt lesz igazán szép

2+1 illatos és kedves virág anyák napjára

Orgona ága, barackfa virága,

Öltözzetek új ruhába,

Anyák napja hajnalára

Illatosan

(magyar anyák napi gyermekdal)*

Bár az anyák napja minden évben másik napra esik, egyvalamiben biztosak lehetünk. Nálunk, Magyarországon minden év májusának első vasárnapján ünnepeljük az anyák napját.

Márpedig a május, így május első vasárnapja is, a tomboló tavaszi időszakba esik. Ilyenkor a természet már erősen ébredezőben van. Nőnek a növények, rügyeznek a fák, bokrok – és egyes virágok már igencsak aromás illatokat bocsátanak ki.

Nem csoda hát, hogy nekem az anyák napja virágok virágzásának ünnepe is. Anyák napja és virágok – ez a kettő számomra elválaszthatatlan. Anyák napján egész egyszerűen az orromban érzem az ilyenkor virágzó virágok illatát. De mely virágok is ezek pontosan? Milyen virágok nyílnak anyák napja idején, és melyik virág az, amivel meg tudjuk örvendeztetni édesanyáinkat anyák napja alkalmából?

Anyák napja virággal
Anyák napja virággal

Anyák napja virággal: mi alapján válasszunk virágot édesanyánknak?

Persze tulajdonképpen egész évben, így anyák napján is, bármilyenféle virághoz hozzá lehet jutni. Legyen bár cserepes vagy vágott, egy virágboltban biztosan megtaláljuk, amit szeretnénk.

A választék tehát anyák napján is bőséges, a lehetőségek száma végtelen. Hogyan válasszuk ki tehát a legmegfelelőbb virágot a saját édesanyánknak – vagy nagymamánknak, vagy bárki másnak, aki iránt gyermeki szeretetet érzünk? A leginkább kézenfekvő választások bizonyára ezek lesznek:

  • az a virág, amit édesanyánk legjobban szeret;
  • az a virág, amelyik nekünk a legjobban tetszik, vagy úgy gondoljuk, a legjobb lesz édesanyánknak;
  • esetleg egy tavaszi virágcsokor válogatott virágokból, a virágárus javaslata alapján.

Én azonban most egy egészen szubjektív virágválogatást mutatok be. Méghozzá azt a három virágfajtát, ami szerintem leginkább köthető az anyák napja ünnepéhez.

Anyák napja virággal
Anyák napja virággal

Anyák napja virágai: a 3 legtavasziasabb anyák napi virág

Anyák napja virágai #1: Természetesen mindenekelőtt az orgona

Anyák napja ünnepéről rögvest az orgona jut eszembe: illatát az orromban érzem ilyenkor, és magam elé képzelem kedves kék/lila/fehér virágait. Nem csoda, hiszen az orgona éppen ekkortájt virágzik.

Ráadásul az orgona egyrészt a tavasz jelképe, de a szerelmesek virága is, a fehér orgona pedig az ártatlanság szimbóluma.

Anyák napja virágai #2: A kedves kis gyöngyvirág, a jellegzetes illatával

Ismét egy igazi tavaszi, anyák napi virág, fantasztikusan kellemes illattal, szolid, de nagyon kellemes megjelenéssel. A gyöngyvirág ráadásul Szűz Mária virága is – ideális virág anyák napjára.

Anyák napja virágai +1: Ibolya, az illatos

A tavasz előhírnöke, így talán valamivel anyák napja előtt nyílik. Bizonyos, hogy édesanyád örülni fog neki, még ha nem is anyák napján leped meg egy saját szedésű, kis csokor ibolyával!

* Utolsó megtekintés: 2022-03-03