Anyák napi ötletek kertbe vagy bentre?

Anyák napi ötletek a kertbe

Anyák napi ötletek kertbe

Anyák napja közeledtével, szinte mindenkinek megfordul a fejében, hogy mit is ajándékozzon Édesanyjának. Csokros vagy kaspós virág? Kinti vagy benti növény? Egyáltalán illik kerti virágokat ajándékba adni?Tombol a nyár, aki csak teheti, kimegy a levegőre, és csinosítja zöldséges kertjét, növényeit. A kínálatot körbe járva bátran állíthatjuk, hogy igen is illik kerti virágokat ajándékba adni, hiszen egy jól megválasztott növény, hónapokon át ékes dísze lehet otthonunknak, és haza érkezve ezeket megpillantva, mindig eszünkbe jutnak majd szeretteink.

A kínálat éppen annyira bódító, mint a színek kavalkádja, árban pedig a pár száz forinttól a csillagos égig is mehetünk. Össze szedtünk néhány közkedvelt kerti virágot, melyek Anyák napjára is méltón megállják a helyüket, íme:

Nr1.  Anyák napi ötletek kertbe, a top lista vezető: a rózsa

Cserepes rózsát szinte mindenhol lehet kapni, és mivel mérete és színe választéka határtalan, így a csomagoláshoz ragaszkodók is vihetik. Kellemes hangulatot ad a lakásban bent is, de valójában kiültetve érzi magát a legjobban. Ilyenkor több héten át pompázik, elvirágzás után vissza vágva pedig nyár végéig gyönyörködhetünk benne. Fontos, hogy földlabdája mindig nedves legyen, így a telet átvészelve a következő tavasszal már új hajtásokat is hozhat.

Anyák napi ötletek a kertbe: rózsa

Nr2. Anyák napi ötletek kertbe: muskátli

Nem múlhat el nyár, és nem létezhet klasszikus kert, a közkedvelt kerti virág, a muskátli nélkül. Míg régebben csak a nagymamáink teraszáról ismert nagy piros illetve fehér színű muskátli volt jelen a piacon, mára már megjelent több nemes változata is. A rózsánál kevesebb gondozást igényel, és ha hetente egyszer tápoldattal is kényeztetjük, hosszú időn át tartó virágzással hálja meg a gondoskodás. Nemesített fajai szemet gyönyörködtetőek,

Anyák napi ötletek a kertbe: muskátli

Nr3. Anyák napi ötletek kertbe: korallvirág

Apró pici virágai mosolygós színei vidámságot nyalnak arcunkra. Nyáron kerti virág, kiültethető, ősszel és télen pedig otthonunk belső dísze. Ez a Madagaszkár szigetéről származó virág, nagyon tartós, és ha megkedveli a helyét, képes egész évben virágozni.

Anyák napi ötletek a kertbe: korallvirág

Nr4. Anyák napi ötletek kertbe: levendula

A levendula szintén a kedvelt növények között van. Jellegzetes lila színe és illata kinek az orrában ne jelenne meg-e sorok olvasatakor. Megtalálhatók a piacon magyar illetve olasz levendulák is. Bátran ajánljuk a hazait. A pici cserepes változattól kezdve találkozhatunk a nagy magas levendula bokrokig, melyek kertünk mellett, a bejárati ajtó mellett is méltó helyet foglalnak el.

Anyák napi ötletek a kertbe: levendula
Ötletek a kertbe: levendula

Nr.5. Anyák napi ötletek kertbe: margaréta fa

Mondhatnánk átlagosnak, ám megjelenése tekintélyt és bájt sugároz. Mivel a margaréta a Kanári-szigetekről származik, ezért a telet nem viseli kint, ám szívesen van kint tavasztól őszig. Azért is a margaréta fát említjük, mert különlegessége révén, bármely Édesanya szívesen venné gondozásba.

Anyák napi ötletek a kertbe
Ötletek a kertbe: margarétafa

Anyák napja blog

Anyák napi versek, köszöntők

Anyáknapi rövid versek

Anyák napi versek nagymamáknak

Anyák napjára SMS- ek

Anyák napi képek

Anyák napos kifestők, színezők