Anyák napja érdekességek – 3+3 izgalmas tény

Anyák napja érdekességek- virágkosár

Anyák napja:Anyák napja érdekességek – 3+3 izgalmas tény az édesanyákról és a napjukról

Ahogyan közeleg május első vasárnapja, egyre többször jut eszünkbe sokszor már rég nem látott édesanyánk. Szerencsére ennek a napnak a közeledte egyúttal annak is ígérete, hogy végre hosszabb időt tölthetünk vele. Egyúttal kihasználhatjuk ezt az alkalmat a hosszabb beszélgetésekre, és hogy ezáltal ismét közelebb kerüljünk egymáshoz.

Anyák napja érdekességek, melyeket mindenki ismer

Az anyák napja tehát mindennapjaink része, legalábbis az évnek egy szakaszában. Mindenki jól tudja, hogy eredete az ősi világanyai mítoszokra vezethető vissza, sőt, azt is, hogy egyes országokban máskor ünneplik az anyák napját. Ráadásul az is eltér, hogy melyik nemzet hogyan kényezteti el az édesanyáit.

De mint minden ünnepnek, ennek is vannak olyan különlegességei, amikről még talán te sem hallottál. Most ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót.

Anyák napja érdekességek: édesanyák és a virág

Ha pedig már szóba kerültek a virágcsokrok, néhány érdekesség az anyák napja és a virágok összekapcsolódásáról.

#1 Anyák napja a virágok ünnepe

Tudtad-e vajon, hogy az egész világon az anyák napjának időszaka az, amikor a legtöbb virágcsokrot vásárolják meg az emberek? Ez az éves virágcsokor-árusítás forgalmának mintegy negyedét jelenti.

#2 Anyák napján illatos és szép virágok

A legnépszerűbb virágcsokrok ilyenkor a fehér színű virágokból készülnek, de persze a tarka virágkavalkád is közkedvelt. Nem kevésbé fontos lehet a választásnál az, hogy minél illatosabb legyen az elkészült anyák napi virágkollekció.

#3 Anyák napi virág az édesanyák hosszú egészségéért

Talán nem meglepő, hogy az anyák napi csokrok mágikus képességgel rendelkeznek: csökkentik a stresszt és növelik a kellemes lelkiállapotot. Természetesen ez annak köszönhető, hogy a virágok, természetes növények minden esetben jó hatást gyakorolnak az emberi szervezet egészségére.

Anyák napja érdekességek- virágkosár
Anyák napja érdekességek – Orgona virágkosár

Anyák napja érdekességek: híres édesanyák és gyermekeik

Számos híres asszonnyal találkozhatunk történelmünk során, de van, amikor az alma nem esik messze a fájától.

#1 Feminista édesanya és rémregény-író leánya

Mary Wollstonecraft neve talán nem mindenki számára cseng ismerősen, pedig mi, nők sokat köszönhetünk neki. Őt tekintik ugyanis a feminizmus egy jelentős előfutárának.

Gyermeke viszont már a világhírnevet is elérte: Marynek hívták, egy költőhöz ment feleségül, de maga is írt regényeket. Ő Mary Shelley, a hírhedt rémregény, Frankenstein szerzője.

#2 Édesanyák a tudomány világában

Az egyik legismertebb női tudós Marie Curie, aki a radioaktivitás terén szerzett világhírnevet férjével közösen. Két Nobel-díjat is neki ítéltek, egyszer a fizika, egyszer a kémia területén.

Azt viszont már kevesebben tudják, hogy leánya is követte édesanyja nyomdokait. Irene Joliot-Curie ugyancsak kiérdemelte a Nobel-díjat mint atomfizikus.

Anyák napja érdekességek- Marie Curie
Anyák napja érdekességek- Marie Curie 2 Nobel – díjas édesanya

#3 Édesanyák és leányaik a filmvásznon

Számos olyan színésznőt ismerünk, akit aztán gyermeke is követett a színpadon vagy a mozikban. Ilyen páros például Ingrid Bergman és Isabella Rossellini, vagy Judy Garland és Liza Minelli.

Anyák napja blog

Anyák napi versek, köszöntők

Anyáknapi rövid versek

Anyák napi versek nagymamáknak

Anyák napi SMS- ek

Anyák napi képek

Anyák napi kifestők, színezők