Az anyák napja jelentősége

Az anyák napja jelentősége

Az anyák napja jelentősége

Az anyák napja egy olyan ünnep, amit szinte minden korban, minden országban, kultúrában – bár nem egyformán, nem ugyanakkor – megünnepeltek, ünnepelnek. És minden valószínűség szerint ünnepelni is fognak, míg a világ világ. Hogy miért? Mert az anyák napja jelentősége mindenhol, mindenkor, mindenki számára egyértelmű és vitathatatlan.

Az anyák napjának jelentősége az édesanyák szerepe miatt óriási

Anyák nélkül nemcsak anyák napja nem lenne, de egyáltalán nem léteznének a Földön semmiféle élőlények sem. Az édesanyák jelentősége, és így az anyák napja jelentősége egészen egyszerűen, talán ki merhetjük jelenteni – a legeslegnagyobb az életben.Mert az anyaságnál, az új élet létrehozásánál nincsen fontosabb feladat ezen a mi kis bolygónkon. De vajon ezt kellőképpen éreztetjük, értékeljük-e a hétköznapi mindennapok során?

Aligha. Márpedig, ha máskor nem is – de inkább igen legyen! – legalább évente egyszer gondoljunk bele az anyák, anyaság jelentőségébe. A hivatalosan kijelölt anyák napja  tehát valójában ebben rejlik.

Az anyák napja jelentősége

Az édesanyák napjának jelentősége úgy általánosságban a világban…

Minden embert, sőt, minden állatot anya hozott világra. De valamilyen formában még a növényi létformák is egy nőnek, „anyának” köszönhetik az életüket. Ezt a köszönetet pedig valahogyan nem árt kifejezni, kimutatni minden édesanya felé. Amióta az emberiség civilizálttá vált, azóta – nagyon helyesen! – erkölcsi kötelességének érzi, hogy hálát adjon az életért – minden édesanyának.

Persze, ahogyan minden édesanya minden országban más és más, kicsit mindenütt másként fejezik ki az elismerésüket az édesanyák felé. De az tény, hogy az anyák napjának köszöntése mindenhol megkérdőjelezhetetlen, ünnepeljék az édesanyákat bárhogyan is.

Az anyák napja jelentősége

…az anyák napja köszöntése hazánkban…

Ez alól értelemszerűen a mi kis hazánk, Magyarország sem kivétel. Az anyák napja jelentősége éppannyira magától értetődő a nagyvárosban, mint a kis falvakban, településeken. Az anyák napja jelentősége nem függ attól, hogy szegények vagy gazdagok között ünneplik az emberek. Ahogyan attól sem, hogy az alföldi rónaságok vagy a Mátra csúcsán járunk éppen. Az anyák napja egy különleges nap minden anya számára.

…és az anyák napja jelentősége a te külön világodban

És persze nyilván minden egyes ember számára az anyák napja jelentősége a maga saját, szeretett édesanyja miatt fontos igazán. Hiszen létezhet-e olyan személy bárhol is, akinek nem az édesanyja a legfontosabb rokoni szál a világon? Az édesanya, aki mindenkinél jobban ismeri őt, aki elfogadja olyannak, amilyen, a hibáival, nehézségeivel egyetemben.

Az anyák napja jelentősége

Valójában az lenne az igazi, ha anyák napja nem évente csak egyszer lenne. Legyen minden nap az anyák napja! Az anyák napja  nem eléggé hangsúlyozandó: és a szürke, fárasztó hétköznapokban sem szabad elfelejteni. Élj tehát úgy, viselkedj úgy édesanyáddal te is, mintha mindennap anyák napja lenne!

Anyák napja blog

Anyák napi versek, köszöntők

Anyáknapi rövid versek

Anyák napi versek nagymamáknak

Anyák napjára SMS- ek

Anyák napi képek

Anyák napos kifestők, színezők